Thursday, December 19, 2013

Percutian kos rendah kami - ke StarHill Golf & Country Club Waterpark, Kempas

As salam...

Minggu lepas En. suami bawa aku dan anak2 bercuti... bercuti??? wow... mesti org dengar terkejot kann... beliau bawa kami mandi manda ke Starhill di Kempas jek... hemmm...

Kenapa aku cakap kos rendah?? sebab tiket masuk harga mampu...

Kami ke sana 2 family, family aku dan family SIL termasuk MIL aku... jadi 11 orang laaa...

Sampai sana jam 11 pg...  cari parking kete... macam takde jek... macam ramai org jekkk...

Owh terpaksa la parking jauh sket... so menapak jek la ye anak2... sambil2 exercise...

payung merah+putih tempat cek barang2 before korang masuk ke swimming area... (sila abaikan pak guard berbaju biru tuh)


En. suami yg uruskan pembelian tiket... nak masuk bilik ni tak buley ramai2... kang ko kena marah ngn pak guard nnti...


Ce ko tengok si abang ngn angah siap ngendap tengok ayah dorang beli tiket


 Harge tiket for School Holiday




Kaler merah utk org dewasa... biru utk kanak2 (tak sempat nk snap)


Sebelom enter to swimming area, ada sorang pak guard akan cek tiket dan cek beg2 yg kite bawak supaya bebas dari membawa makanan dari luar...dorang suh kite beli makanan kat dalm la tu kekdahnya... korang jgn nak mandai2 smuggle makanan dr luar yek... even your handbeg pak guard tu selongkar tauuu... ok pasrah... tu da memang kije beliau... kang  gadoh plak tak pasal2 jd kes cam pak guard "dayus" ... ekekek...opsss.... (refer gambar yg 1st tu)...

Sampai swimming area cari tempat nak letak beg... sume da penuh beb... ramai giler org kat sana... yang paling meriah ofkos la kanak2 ribena berri... kami amik tempat di cerok bawah bukit... seb baik En. suami bawa tikar... klu tak dok atas karpet ijau jek laa...

Anak2 tak sabar nak mandi... ko lompat la nak kt swimming pool tu... mandi sampai puas2 okayyy...
Oh ye kat situ ada dua buah swimming pool... satu utk kanak2 ribena berri, sebab airnya cetek dan ada pelbagai mainan di sekitarnya ... satu la swimming pool utk org dewasa... mmg dalam... hampir paras kepala En. suami tu... siap ada pasir... jd korang buley feeling2 mandi tepi laut... aku mmg tak berani da masuk kt area tu sbb tak pandai swim uuu... pecah rahsia....

Aku tak byk snap pic sebab cbok nk buat kuak lentang... kahkahkah...

 antara mainan yg ada kat swimming pool budak2 (sumber gugel)


ni plak area utk org dewasa (sumber gugel)


Anak2 berendam dlm 1 setengah jam... naik kecut badan memasing... klu nak di ikutkan mmg tak nak berenti... tapi tekak memasing da lapar tahan gaban terpaksa la berenti gak... next time kalau bapak ekau nak bawa dan ada rezeki lebey kite pegi lagik ye anak2...

Sekian cerita percuti kos rendah kami....

4 comments:

  1. ramai juga yek orang bermandi manda

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah memang ramai...kalau nak bawak anak2 ke sana better pegi awal pagi sket...nanti tak dpt space utk letak barang...

      Delete
  2. bÊ$T bÃwÃK ÃñK bÊRÇúTÎ KÊ$ÎñÎ..MÃñdÎ MÃñdÃ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann...anak2 saya memang "antu mandi" sebab tu la ayah dorang rajin bawak pegi mandi-manda... :)

      Delete